Kroatie

Zeilvakantie in Kroatië

Een zeilvakantie in Kroatië is een ervaring die je niet mag missen. Met zijn kristalheldere wateren, pittoreske eilanden en culturele rijkdom biedt Kroatië de perfecte setting voor een onvergetelijke zeilervaring. Bij Mascott Sailing begrijpen we de unieke aantrekkingskracht van deze prachtige bestemming. Kroatië geldt al jaren als één van de absoluut favoriete bestemmingen voor zeilvakanties. De langgerekte kunst, meer dan duizend eilanden en duizenden baaien zorgen voor een gebied vol afwisseling, natuurpracht en cultureel erfgoed dat je jaar na jaar nieuwe ontdekkingen laat doen en nooit zal vervelen. Varen van eiland naar eiland, ondertussen even stoppen voor een duik in het helderblauwe water, genieten van een verse vis op de grill in één van de vele konoba’s die door lokale families worden uitgebaat … dit is waar het in zeilvakanties tenslotte allemaal om draait, niet?

Wat kan je verwachten van onze zeilvakantie in Kroatië?

Onze reis gaat van Istrië in het noorden tot Dubrovnik in het zuiden (en Split en Zadar ertussenin). Elk van deze bestemmingen biedt weer nieuwe bezienswaardigheden, natuurparken en historisch, cultureel erfgoed. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Umag, Poric, Rovinj, Pula en de Brioni-eilanden in Istrië, de Kornati-eilanden voor de kust van Zadar, het eiland Hvar voor de kust van Split en natuurlijk ook de prachtige Middeleeuwse stad Dubrovnik, de paal van de Adria.

Klimaat

In Kroatië heerst een gematigd Middellands Zeeklimaat met warme, droge zomers. Voor zeilers vormt de Maestral het belangrijkste weerfenomeen, een goede zeilwind die uit het noordwesten komt en die in de loop van de ochtend opsteekt om in de namiddag weer te gaan liggen. De omstandigheden kunnen plaatselijk wel snel veranderen en ook windstiltes komen wel eens voor. Aan het andere eind van het windspectrum kan de Bora weleens voor onaangename verassingen zorgen. Deze harde wind die uit de bergen komt is meestal kortstondig van aard, maar kan voor een stevige uitdaging zorgen als je je nog op het water bevindt.

Moeilijkheidsgraad

Het redelijk beschermde vaarwater biedt, door de vele eilanden en onder water liggende rotsen en ondieptes, toch wel een zekere uitdaging voor de schipper. Kaartlezen, goed een route kunnen plannen en een kennis van de verschillende weerfenomenen is toch zeker een vereiste om hier veilig en gerust zelfstandig te kunnen rondvaren. Een ICC en bedieningscertificaat voor de marifoon zijn vereist voor de schipper die zelfstandig een boot huurt om in Kroatië te zeilen.

Kies de zeiltocht die bij jou past

Er zijn verschillende manieren om te genieten van een zeilvakantie in Kroatië. Kies je voor een bareboat charter, waar je zelfstandig vaart? Of geef je eerder de voorkeur aan het comfort van een Gulet met volledige bemanning, wij bieden het allemaal. Voor degenen die houden van sociaal zeilen, is een flottielje naar Kroatië een uitstekende optie. Hierbij vaar je in groep, maar met de vrijheid van je eigen jacht. Elke optie biedt een unieke manier om de prachtige kustlijn en eilanden van Kroatië te ontdekken. Meezeilen naar Kroatië geeft jee ook de kans om onder begeleiding van een ervaren bemanning te varen, terwijl je geniet van de lokale cultuur en natuur.

Begin vandaag nog met het plannen van je droomvakantie

Ben je klaar om de schoonheid van de Adriatische Zee te ervaren? Laat ons dan jouw zeilvakantie in Kroatië uitstippelen door contact met ons op te nemen. Of je nu geïnteresseerd bent in een ontspannen zeiltocht langs de kust of een avontuurlijke tocht langs de vele eilanden, wij helpen je graag bij het vinden van de perfecte zeilvakantie. Bekijk al onze zeilvakanties en laat je inspireren voor je volgende reis. Een zeilvakantie in Kroatië is meer dan alleen een vakantie op de Middellandse Zee; het is een avontuur dat je voor altijd bij zal blijven.

Wil je graag meer info over wat we doen en hoe we jou op weg kunnen zetten naar je droomreis?