MUZIEKREIS

KROATIË

6/7/2024 – 13/7/2024

Hoe leuk zou het zijn om je muzikale kennis te verbreden op een prachtige locatie!

Dompel je onder in het zeil en muziekleven, speel samen en vooral … geniet.

We sluiten de week af met een slotconcert in Zadar.

Hoe werkt het?

Neem je instrument mee op onze boot en geniet van een week samen musiceren, leren en relaxen.

Tijdens het varen repeteren we en bespreken we het repertoire, zo werken we samen naar het slotconcert toe.

Het slotconcert vindt plaats in het prachtige historische centrum van Zadar op een nog nader te bepalen plaats.

Deelname

Inschrijven voor deze unieke muzikale reis doe je gewoon door ons een mailtje te sturen via één van onderstaande buttons. Vertel ons een beetje over jezelf (instrument, ervaring, voorkeur genre, …) en wij zullen je contacteren om alles in detail te bespreken.

Prijs voor deelname per persoon: zie foto hieronder

 

PRAKTISCH

Enkele praktische afspraken en antwoorden op veelgestelde vragen

Inclusief
 • Je verblijf aan boord voor 7 dagen en 7 nachten
 • Schipper
 • Verzekering van de boot en waarborg
 • Liggeld voor overnachtingen
 • Dieselverbruik van de boot
 • Gebruik van dinghy met buitenboordmotor
 • Tourist tax
Exclusief
 • Extra uitgaven niet vermeld bij inclusief
 • Reisverzekering
 • Internationale vluchten
 • transfers naar en van de boot
 • Boordkas (100€ pp) voor basis proviandering en extra kosten
Voor wie?

Amateurmuzikanten en conservatoriumstudenten vanaf 21 jaar.

Instrument

Instrument?

Alles kan en mag maar er zijn natuurlijk fysische grenzen aan wat er kan meegenomen op een boot. Contacteer ons als je hierover vragen hebt.

Vervoer

Vervoer?

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Zadar is perfect bereikbaar met rechtstreekse vluchten vanaf Zaventem, Charleroi, Eindhoven en Rotterdam. Ook met de auto is het goed bereikbaar (+/- 1500km van Brussel). Neem je instrument zelf mee en zorg dat je het compact en veilig kan opbergen.

Eten en drinken

Basisproviand is inbegrepen in de boordkas. We zorgen ervoor dat er voldoende aan boord is om te voorzien in ontbijt en lunch.

Dieetwensen en allergenen dienen tijdig te worden doorgegeven.

Avondeten doen we in restaurants aan de wal en is niet inbegrepen in de prijs. Wie dit wenst kan ook aan boord zelf koken en eten.

DOOR WIE?

Mascott Reizen is een reisorganisatie die zich reeds jaren specialiseert in zeilvakanties voor zowel gevorderde zeilers als voor liefhebbers, enthousiastelingen en absolute beginners. 

Kroatië is ons thuisgebied en de streek van Zadar vormt reeds jaren de achtergrond voor onze flottieljes. We kennen het gebied dus zeer goed. 

Elke boot zal een ervaren schipper aan boord hebben en overdag ook een professionele muzikale begeleider. 

Onze begeleiders:

Luc Van Gorp (klassiek – blazersensemble)

Hilke Bauweraerts (folk ensemble)

TBN (jazz – en popensemble)

Luc Van Gorp

Luc Van Gorp

Begeleider Klassiek - trompet

Tijdens en na zijn studies werkt Luc reeds bij alle grote Belgische symfonieorkesten als freelance trompettist. Hij concerteerde vele malen in binnen- en buitenland zowel in het klassieke als in het hedendaagse genre. Ook werkte hij mee aan tal van cd-, radio- en tv-opnames. Begin jaren negentig vervolmaakte hij zijn studies aan het Brusselse muziekconservatorium bij Guido Segers. 

Momenteel werkt hij nog steeds als solist trompet bij het Antwerp Symphony Orchestra, speelt hij in het Casino Brass-ensemble en concerteert hij in diverse ensembles en orkesten (oa. Brussels Philharmonic en Luxembourg Philharmonic,…) Sinds 2010 werkt hij als leraar koperblazers in de stedelijke muziekacademies van Deurne en Wilrijk én was hij docent/dirigent bij het “OpMaat” project van het Antwerp Symphony Orchestra (voor kansarme kinderen). Hij maakte ook deel uit van Remix-projecten in Congo (Kinshasa) voor schoolkinderen en in Kenia (Mombassa) voor weeskinderen. Naast dirigent en muzikaal coördinator bij het harmonie-orkest De Broedermin in Grobbendonk (sinds 2000) is hij ook de bezieler/dirigent van de Academic Brassband (samenspelproject van 2 academies) sinds september 2022. 

Hilke Bauweraerts

Hilke Bauweraerts

Begeleider Folk - diatonische accordeon

Hilke betrad verscheidene podia met haar eerste folkgroep ‘Sakura’, met wie ze de wedstrijd op het Lindeboomfestival won en in 2011 een album uitbracht. Met Duo Brabants Bauweraerts heeft ze ook jaren opgetreden.
Momenteel is zij actief in Hidrae (CD 2020), Marvara (CD 2021, Flanders Folk Award 2023), Threo, Duo Bauweraerts Van Hees (CD 2017, voorstelling Onironesia 2023), theatergezelschap Tal en Thee (Wars, Hoosje). Daarnaast geeft ze les in de academies van Herentals en Mortsel en op de kunsthumaniora Musart! te Hasselt. Voor de KIDconcerten van het Antwerp Symphony Orchestra maakt en geeft ze workshops. Ze gaf ook les op de folkstage van Kalmthout & Gooik en voor de organisatie Wisper.

Hilke speelt op een instrument van de Franse bouwer ‘Bertrand Gaillard’.

Elisabeth Crommelynck

Elisabeth Crommelynck

Artistiek coördinator - piano

Elisabeth Crommelynck begon haar eerste piano-opleiding op zesjarige leeftijd en won prijzen in België, Nederland en Zwitserland. Zij behaalde haar Bachelor diploma  aan het  Koninklijk Conservatorium te Den Haag in Nederland waar ze werkte met  Rian de Waal en Daniel Blumenthal. Daarna studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij Levente Kende en Heidi Hendrickx bij wie ze haar Masterdiploma piano cum laude behaalde. Ze concerteerde als solo-pianiste in België, Nederland, Frankrijk en Zwitserland. Elisabeth is  pianoleerkracht en begeleider van de zangklas aan de Academie Deurne.

Sinds juni 2016 vormt ze samen met Sander Meersmans ´Pianoduo Symbiosis’ waarmee ze succesvol toert in België en Nederland en is ze werkzaam als freelance pianiste in verschillende kamermuziek bezettingen.

Paul Elst

Paul Elst

Organisator - trompet

 

Fervent reiziger en zeiler met een grote liefde voor muziek.

Wat is er leuker dan je twee grootste passies te combineren? Vandaar dus deze reis. Een vernieuwend concept dat het voor muzikanten mogelijk maakt om bij te leren in de leukst mogelijke context.

Route

Zadar Archipel

 

*Deze routes zijn steeds onder voorbehoud en kunnen door de organisatie worden aangepast indien de omstandigheden hierom vragen