MUZIEKREIS
KROATIË
6/7/2024 – 13/7/2024
Hoe leuk zou het zijn om je muzikale kennis te verbreden op een prachtige locatie!
Dompel je onder in het zeil en muziekleven, speel samen en vooral … geniet.
We sluiten de week af met een slotconcert in Zadar.
Hoe werkt het?
Elke muzikant wordt ingedeeld op een zeilboot met een schipper en met begeleiding van een professionele muzikant.
We voorzien 3 verschillende ensembles in diverse stijlen: Klassiek (winds), een Jazz/pop combo en een Folk combo.
We leggen aan op plaatsen waar er gerepeteerd kan worden. Tijdens het varen bespreek je het repertoire en werk je naar het slotconcert toe.
Het slotconcert vindt plaats in het prachtige historische centrum van Zadar op een (of meerdere) nog nader te bepalen plaats(en).
Deelname
Inschrijven voor deze unieke muzikale reis doe je gewoon door ons een mailtje te sturen via één van onderstaande buttons. Vertel ons een beetje over jezelf (instrument, ervaring, voorkeur genre, …) en wij zullen je contacteren om alles in detail te bespreken.
Prijs voor deelname per persoon: 1250€ (excl. vliegtuigtickets en/of transfers)
DOOR WIE?
Mascott Reizen is een reisorganisatie die zich reeds jaren specialiseert in zeilvakanties voor zowel gevorderde zeilers als voor liefhebbers, enthousiastelingen en absolute beginners.
Kroatië is ons thuisgebied en de streek van Zadar vormt reeds jaren de achtergrond voor onze flottieljes. We kennen het gebied dus zeer goed.
Elke boot zal een ervaren schipper aan boord hebben en overdag ook een professionele muzikale begeleider.
Onze begeleiders:
Luc Van Gorp (klassiek – blazersensemble)
Hilke Bauweraerts (folk ensemble)
TBN (jazz – en popensemble)

Luc Van Gorp
Begeleider klassiek
Tijdens en na zijn studies werkt Luc reeds bij alle grote Belgische symfonieorkesten als freelance trompettist. Denken we maar aan het Nationaal Orkest van België, de Vlaamse Opera, De Munt, Collegium Brugense, het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, I Fiamminghi, De Beethovenacademie, het Symfonieorkest Vlaanderen en later ook bij het Collegium Vocale en Il Gardelino op natuurtrompet. Hij concerteerde vele malen in binnen- en buitenland zowel in het klassieke als in het hedendaagse genre. Ook werkte hij mee aan tal van cd-, radio- en tv-opnames. Begin de jaren negentig vervolmaakte hij zijn studies aan het Brusselse muziekconservatorium bij Guido Segers. Ook behaalde hij er het pedagogische diploma optie kamermuziek.
Momenteel werkt hij nog steeds als solist trompet bij het Antwerp Symphony Orchestra, speelt hij in het Casino Brass-ensemble en concerteert hij in diverse ensembles en orkesten (oa. Brussels Philharmonic en Luxembourg Philharmonic,…) Sinds 2010 werkt hij als leraar koperblazers in de stedelijke muziekacademies van Deurne en Wilrijk én was hij docent/dirigent bij het “OpMaat” project van het Antwerp Symphony Orchestra (voor kansarme kinderen). Hij maakte ook deel uit van Remix-projecten in Congo (Kinshasa) voor schoolkinderen en in Kenia (Mombassa) voor weeskinderen. Naast dirigent en muzikaal coördinator bij het harmonie-orkest De Broedermin in Grobbendonk (sinds 2000) is hij ook de bezieler/dirigent van de Academic Brassband (samenspelproject van 2 academies) sinds september 2022.

Hilke Bauweraerts
Begeleider Folk
Hoewel zij reeds van kindsbeen af allerlei instrumenten beoefende, was het de diatonische accordeon die uiteindelijk Hilke’s hart wist te winnen. Op 16-jarige leeftijd begint ze zich als autodidacte te wijden aan deze grote liefde. Zij begint haar muziekstudies aan de muziekacademie van Schilde en nadien de kunsthumaniora van Turnhout. Daarna volgt zij de masteropleiding ‘muziektherapie’ aan het LUCA School of Arts, campus Lemmens. Om een nieuwe wind in haar speelwijze te blazen, volgde ze stages bij Didier Laloy, Anne Niepold, Martin Coudroy, Simone Bottasso, Stéphane Milleret, Aurélien Claranbaux en Emile Verstraeten.
Hilke speelt op een instrument van de Franse bouwer ‘Bertrand Gaillard’.
Hilke betrad verscheidene podia met haar eerste folkgroep ‘Sakura’, met wie ze de wedstrijd op het Lindeboomfestival won en in 2011 een cd uitbracht. Met Duo Brabants Bauweraerts heeft ze ook jaren opgetreden.
Momenteel is zij actief in Hidrae (CD 2020), Marvara (CD 2021, Flanders Folk Award 2023), Threo, Duo Bauweraerts Van Hees (CD 2017, voorstelling Onironesia 2023), theatergezelschap Tal en Thee (Wars, Hoosje), … . Daarnaast geeft ze les in de academies van Herentals en Mortsel en op de kunsthumaniora Musart! te Hasselt, maakt/geeft ze workshops voor de KIDconcerten van Antwerp Symphony Orchestra en gaf ze les op de folkstage van Kalmthout & Gooik en voor de organisatie Wisper.

TBN
Begeleider Jazz/pop
We weten nog zeker wie het wordt maar bereid je voor op een knaller van formaat!

Elisabeth Crommelynck
Artistiek coördinator
Elisabeth Crommelynck begon haar eerste piano-opleiding op zesjarige leeftijd en won prijzen in België, Nederland en Zwitserland. Zij behaalde haar Bachelor diploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in Nederland waar ze werkte met Rian de Waal en Daniel Blumenthal. Daarna studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij Levente Kende en Heidi Hendrickx bij wie ze haar Masterdiploma piano cum laude behaalde. Ze concerteerde als solo-pianiste in België, Nederland, Frankrijk en Zwitserland. Elisabeth is pianoleerkracht en begeleider van de zangklas aan de Academie Deurne.
Sinds juni 2016 vormt ze samen met Sander Meersmans ´Pianoduo Symbiosis’ waarmee ze succesvol toert in België en Nederland en is ze werkzaam als freelance pianiste in verschillende kamermuziek bezettingen.
Elisabeth Crommelynck volgde Masterclasses bij o.a. Jan Wijn, Igor Roma, Nata Tsvereli, Ilona Timchenko , Frank Braley, Masha Beloussova, Michael Lewin, Michel Strauss, de Zwitserse pedagoog Claude Starck, Eero Heinonen en de Canadese pianist Anton Kuerti.

Paul Elst
Organisator
Fervent reiziger en zeiler met voorliefde voor de betere muziek 🙂
Wat is er leuker dan je twee grootste passies te combineren? Vandaar dus deze reis. Een vernieuwend concept dat het voor muzikanten mogelijk maakt om bij te leren in de leukst mogelijke context.
PRAKTISCH
Enkele praktische afspraken en antwoorden op veelgestelde vragen
Voor wie?
Amateurmuzikanten en conservatoriumstudenten vanaf 21 jaar
Instrument
Instrument?
Alles kan en mag maar er zijn natuurlijk fysische grenzen aan wat er kan meegenomen op een boot. Contacteer ons als je hierover vragen hebt.
Vervoer
Vervoer?
Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Zadar is perfect bereikbaar met rechtstreekse vluchten vanaf Zaventem, Charleroi, Eindhoven en Rotterdam. Ook met de auto is het goed bereikbaar (+/- 1500km van Brussel). Je neemt je instrument zelf mee en zorg dat je het compact en veilig kan opbergen.
Eten en drinken
Per boot worden er inkopen gedaan door de deelnemers om ervoor te zorgen dat er voldoende proviand aan boord is om te ontbijten en lunchen. Ook water en fisdrank voor aan boord worden gezamelijk aangekocht.
Avondeten wordt verzorgd door de organisatie en is inbegrepen in de prijs. Drank is extra.
Route
Zadar Archipel
*Deze routes zijn steeds onder voorbehoud en kunnen door de organisatie worden aangepast indien de omstandigheden hierom vragen