ZADAR ARCHIPEL

vertrekdata 2024:

1/6, 6/7, 20/7, 27/7, 7/9, 14/9

route 1 week

Prijzen

Huur zeiljacht (zie lager)

Flottieljetoeslag: 300€ per week 

Zeiljacht: alle zeiljachten met vertrekhaven Zadar of Sukosan kunnen aansluiten bij deze flottieljes. We sturen je graag een voorstel door of start zelf je zoektocht onderaan deze pagina.

Inbegrepen hierin is: Volledig uitgerust zeiljacht, assistentie van een flottieljeleider.

Transfers van de luchthaven zijn niet inbegrepen maar kunnen worden aangevraagd:

ICC en marifoonbewijs verplicht

Beschik je zelf niet over een vaarbewijs maar wil je wel graag meevaren met onze flottielje dan kan je ook een kajuit huren aan boord van een zeiljacht met Belgische schipper.

We voorzien een extra zeiljacht met eigen schipper voor kajuithuur. Dit is dus niet aan boord van het leidingjacht! Je vaart mee op eigen tempo, met je eigen schipper en bent niet gebonden aan vroegere aankomsttijden of latere vertrektijden. Aan boord wordt er een boordkas gemaakt met alle opvarenden voor de dagelijkse kosten zoals proviandering en haven- of mooringkosten.

Kajuithuur op zeiljacht met schipper: 450€ pp/per week (2 personen per kajuit)

Route

Zadar route

Deze flottieljes worden uitgevoerd door Mascott Sailing, de flottieljeleiding is Nederlandstalig.

Een Mascottflottielje:

  • is kleinschalig (max 5 deelnemende boten + leiding) en gezellig
  • kent geen verplichtingen
  • biedt volledige vrijheid
  • geeft je de mate van begeleiding die jij wenst

We vertrekken vanuit Marina Tankercomerc vlakbij het historische centrum van Zadar. De typisch zuiderse smalle straatjes met hun vele restaurants en winkeltjes brengen je meteen in de vakantiesfeer.

Vaargebied: de eilanden ten westen en noordwesten van Zadar vormen het prachtige decor van onze tocht. Dugi Otok, Molat, Iz, Premuda, Silba, Olib, … Eén voor één adriatische parels met heerlijke authentieke havendorpjes en prachtige baaien.

Waarom onze flottielje? Met veel aandacht voor de culinaire authenticiteit van de streek en kennis van de restaurants die dit het beste in de praktijk brengen krijgt onze flottielje een echt Belgisch – Bourgondisch kantje. We geloven ook in absolute vrijheid. Niets moet maar er kan heel veel. Wil je graag onze suggesties volgen dan regelen we met veel plezier alle ligplaatsen en restaurant reservaties voor jou. Kies je er liever voor om af en toe enkel met de eigen groep op stap te gaan (of net niet op stap te gaan) dan laten we je helemaal met rust. Er worden geen dinghywedstrijden, cocktailcompetities of sing-along avonden georganiseerd, al sluiten we natuurlijk ook niets uit.

Enkele hoogtepunten:

  • zwemmen in de duikboot-tunnels van Tito
  • het eiland Iz met de pittoreske dorpjes Veli Iz en Mali Iz
  • Het prachtige strand van Sakarun
  • snorkelen op het wrak van de San Michele
  • Proeven van het lokale gerecht “Peka” in één van de vele heerlijke restaurants onderweg

 

De flottieljeleiding is Belgisch/Nederlandstalig en kent het gebied zeer goed. Weersomstandigheden dwingen ons soms om af te wijken van onze vooropgestelde route maar dat wil niet zeggen dat het dan minder interessant wordt. Een nieuw pittoresk haventje of prachtige baai ontdekken kan altijd en maakt de tocht alleen maar boeiender.

Kinderen zijn uiteraard uitermate welkom in onze flottieljes maar gezien de keuze om buiten de traditionele vakantieperiodes te gaan zal je toch voornamelijk volwassenen treffen in onze groepen.

*Deze routes zijn steeds onder voorbehoud en kunnen door de organisatie worden aangepast indien de omstandigheden hierom vragen