Flottielje

Een flottielje is de ideale formule voor wie er graag zelf op uit wil trekken maar dit liefst nog met een beetje begeleiding op de achtergrond doet. Ook voor de meer ervaren zeilers die graag hun tocht nog eens bespreken met mede-zeilers (en dan liefst met een aperitiefje op een terrasje natuurlijk) is dit een absoluut perfecte reisformule. Samen met de flottieljeleiding wordt elke ochtend de tocht besproken, het weerbericht bekeken en tips gegeven over waar je kan ankeren, zwemmen, snorkelen, … you name it. Stap mee in voor de zekerheid en blijf voor de gezelligheid.
Eens de trossen los, kan u helemaal zelfstandig uw tocht aanvangen en genieten van de rust, wetende dat, indien nodig, de flottieljeleiding slechts een marifoonoproep (of telefoontje) verwijderd is.

Griekenland – Cycladen

1 week

2023: vertrek vanuit Lavrion

op 21/10

Kroatië – Zadar archipel

1 week

2023: vertrek vanuit Zadar

op 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 2/9 en 10/9

Thaïland – Koh Chang

1 week

vertrek vanuit Koh Chang

volgende editie verplaatst naar 2023

Voor wie?

Je hebt reeds enige ervaring als schipper op een zeiljacht van gelijkaardige grootte als hetwelke je nu huurt. Je beschikt over een internationaal geldig vaarbewijs (ICC) en een VHF-licentie. Misschien bezit je al een RYA Dayskipper certificaat of ben je volop bezig om dit te behalen? Je bent met andere woorden een zeiler die de kneepjes al wel kent maar misschien nog net niet over voldoende ervaring en/of vertrouwen beschikt om het avontuur van een volledig nieuw gebied, met haar specifieke gewoonten, manoeuvres en verrassingen, op je eentje tegemoet te treden. Flottieljes vullen je aan waar nodig. Of het nu gaat om zeilondersteuning of over de extra gezelligheid van nieuwe vrienden met dezelfde passie voor zeilen.

De voordelen van een flottielje?
  • professionele begeleiding
  • De gezelligheid van een groep
  • speelkameraden voor de kinderen
  • geen zorgen over de ligplaatsen
  • zelfstandigheid onderweg
  • De uitgebreide streekkennis van de begeleiding

Deze formule loodst je voorbij die allerlaatste twijfels en bedenkingen zodat je toch die droomreis kan waarmaken!

Wat hoort erbij?

Gebruik van het volledig uitgeruste zeiljacht
Begeleiding en assistentie van een ervaren crew op het leidingjacht
Dagelijkse bespreking van de tocht, eventuele aandachtspunten en bespreking van de manoeuvres die je die dag nodig zal hebben. Bijstand in geval van vragen en/of problemen.

Prijs

Voor deze vakantie betaalt u de huur van uw zeiljacht plus een bijkomende flottieljetoeslag per boot die wordt bepaald door de organisatie van de flottielje