Griekenland

Zeilvakantie in Griekenland

Een zeilvakantie in Griekenland met Mascott Sailing uit Berchem is een reis door de bakermat van onze beschaving. Griekenland, bekend om zijn rijke geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde gastvrijheid, is een topbestemming voor zeilers uit de hele wereld. Tijdens je zeilvakantie in Griekenland kan je kiezen voor de kust rond Athene en de Peloponnesos, of avonturieren tussen de Cycladische of Dodecanesische eilanden. Overal wacht je dezelfde tijdloze schoonheid, rust en gastvrijheid. Deze iconische mediterrane bestemming biedt een unieke zeilervaring die elke zeiler moet meemaken.

Waarom een zeilvakantie in Griekenland een aanrader is

Een zeilvakantie in Griekenland is een ware aanrader voor iedereen die de unieke combinatie van cultuur, geschiedenis en ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid wil ervaren. Door een zeiljacht te huren in Griekenland, krijg je de vrijheid om de talloze eilanden te verkennen, elk met hun eigen karakteristieke charme, van het kosmopolitische Mykonos tot het rustige Paros. De helderblauwe wateren, pittoreske dorpjes en de warme Griekse gastvrijheid maken elke dag op zee tot een onvergetelijke ervaring. Bovendien biedt een zeilvakantie op de Middellandse Zee je de perfecte kans om te genieten van de zon en de zee, terwijl je je overgeeft aan de ontspannen levensstijl die dit gebied zo aantrekkelijk maakt. Het is een ideale manier om te ontspannen, te verkennen en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Klimaat

De weerkundige zomer in Griekenland begint eigenlijk al in maart, maar wordt vanaf half mei pas echt stabiel. De volledige kuststrook en de eilanden worden gekenmerkt door een mediterraan klimaat met zachte, vochtige winters en warme tot zeer warme zomers. Zeilers moeten vooral rekening houden met de Meltemi die gedurende de zomermaanden (vooral in juli en augustus) voornamelijk in de Cycladen en Dodecanesos zich kan laten gelden. De Meltemi kan enkele dagen tot een volledige week aanhouden en windkracht 5 à 7 is dan zeker mogelijk, maar ook 8 à 9 beaufort is niet uitgesloten. Houd hier dus rekening mee indien je van plan bent om gedurende de maanden juli en augustus de Cycladen te gaan verkennen. In de Saronische en Argolische golf ben je beter beschut tegen sterke winden. Indien de Meltemi vanuit het Noordoosten je hier toch nog weet te vinden, dan mag je je verwachten aan 4 à 5bft. Bij afwezigheid van de Meltemi mag je je doorgaans verwachten aan aangename 2 à 4 bft uit het zuiden.

De Saronische en Argolische golf

Een fantastisch zeilgebied voor wie de uitdaging van de Cycladen nog niet onmiddellijk wil aangaan, maar ook voor alle anderen die het oude Griekenland willen ontdekken. Vertrekkend vanuit Athene bezoek je de idyllische eilanden Aegina, Poros, Hydra en Spetses en verken je de oostkust van de Peloponnesos met de indrukwekkende antieke site van Epidaurus en de gerestaureerde Byzantijnse stad Monemvasia. Deze baaien (waarnaar vaak wordt verwezen als één baai met de naam Argosaronikos) vormen een beschut gebied met (meestal) rustig en vlak water.

De Cycladen

Deze cirkel van 31 eilanden rond het antieke Delos is als het ware de hofleverancier van foto’s voor de toeristische sector. Wit en blauwe huisjes, magnifieke zeezichten vanuit de heuvels en pittoreske dorpjes tgene de bergflanken. Enkele toppers zijn: Paros, Santorini, Mykonos en Milos. Maar laat je vooral niet tegenhouden om ook de rest te bezoeken.

Ontdek onze betoverende vakanties in Griekenland

Ben je klaar om de schoonheid van Griekenland vanaf het water te ervaren? Vraag dan nu meer informatie rond de mogelijkheden van een zeilvakantie in Griekenland. Neem hiervoor contact met ons op. Bekijk alvast onze soorten zeilvakanties en kies de optie die het beste bij jouw ervaring en interesse past. Of je nu een ervaren zeiler bent of voor het eerst gaat zeilen, Mascott Sailing helpt jouw droomzeilvakantie te realiseren.

Wil je graag meer info over wat we doen en hoe we jou op weg kunnen zetten naar je droomreis?