bij vaarschool.be leer je écht varen

Vaarschool.be verzorgt nautische opleidingen die het voor cursisten mogelijk maakt om veilig en reglementair kunnen varen in alle omstandigheden. We organiseren verschillende theoretische opleidingen en hebben ook een divers aanbod aan praktijkopleidingen voor zowel motor als zeil.

Cursisten worden van A tot Z begeleid naar hun beoogde brevet. Hierbij worden ze steeds bijgestaan door onze TOP-instructeurs die over de nodige kennis, ervaring en brevetten beschikken. Wil jij een Algemeen Stuurbrevet behalen voor de pleziervaart? Of wil je een professionele schipperslicentie voor commercieel varen behalen? Dat kan! De beginnende, maar ook de gevorderde watersporters, zijn welkom bij Vaarschool.be.

Theorieopleidingen Belgisch stuurbrevet

Als jij een Belgisch stuurbrevet wil behalen, ben je bij Vaarschool.be aan het juiste adres. Je vindt bij ons een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om je examen bij de FOD Mobiliteit en Vervoer tot een goed einde te brengen, of je nu voor een Beperkt of een Algemeen stuurbrevet wil gaan.

Onze klassikale lessen worden overal in Vlaanderen georganiseerd, dus er is sowieso een locatie bij jou in de buurt. Studeer je liever op zelfstandige basis in het comfort van je eigen thuis? Dan is onze online opleiding iets voor jou! De leerstof wordt aangevuld met duidelijke video’s, en je krijgt ook de kans om je vragen aan een instructeur te stellen tijdens live ZOOM-sessies.

Vaarschool.be beschikt over een eigen uitgeverij en heeft dus haar eigen lesmateriaal. Onze Leergids voor het Belgisch stuurbrevet en Vraagbaak voor het Belgisch stuurbrevet zijn de perfecte cursusboeken om je bij te staan tijdens je studie.

Wij begeleiden jou ook bij het administratieve proces om je brevet te behalen en behandelen het examendossier voor jou.

Praktijkopleidingen motor en zeil

Bij Vaarschool.be kan je terecht voor praktische opleidingen op moderne lesboten, gegeven door ervaren en bekwame instructeurs. Je kan kiezen uit verschillende opties wat betreft motorbootvaren: motorboot, motorcruiser of mag het nog iets groter? Kies dan voor motoryacht! Ook voor de zeilliefhebbers hebben wij een zeer divers aanbod, van zeilinitiaties tot ervaringstochten tot gevorderde cursussen.

Opleidingen RYA

De Royal Yachting Association is een organisatie van de Britse overheid, die de belangen van de watersport reeds gedurende 150 jaar promoot en verdedigt. Haar instructieschema en methodologie worden wereldwijd beschouwd als dé beste in haar categorie. Vaarschool.be is sinds 2013 officieel erkend is als RYA-training centre. Dit betekent dat we geaccrediteerd zijn voor het uitreiken van RYA-brevetten, die onder de kenners terecht respect afdwingen.